Biografie

RAAK advocatuur Erik van Lent juridische hulp

Ik werd in 2001 advocaat in het arbeidsrecht. Hierna werkte ik vanaf 2003 in een algemene commerciële praktijk voor ondernemers. Ook verzorgde ik juridische trainingen. Als bedrijfsjurist leerde ik vanaf 2007 de advocatuur vanaf de andere kant (als afnemer) kennen en deed ik ervaring op in alle facetten van het bedrijfsleven. In 2009 werd ik advocaat bij een energiebedrijf en behandelde ik geschillen en interne aangelegenheden. Gedreven door ondernemerszin startte ik in 2010 mijn eigen advocatenpraktijk Van Lent Advocatuur. In 2013 rondde ik de specialisten opleiding Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA 2013) af, waarin verdere specialisatie en verdieping in het arbeidsrecht plaatsvond. Hierdoor ligt de focus nu op juridische advisering en bijstand aan ondernemers, zakelijke contracten en geschillen/procedures én het arbeidsrecht.

Ik ben naast advocaat ook een ondernemer met een duidelijke visie op de toekomst van de advocatuur. Ondoorzichtigheid, té hoge tarieven, concurrentie van juridische adviseurs en de ontsluiting van gratis informatie via internet, zullen de ivoren torens van de traditionele advocatuur op termijn doen instorten. Als klant wilt u weten wat er speelt in uw zaak en u wilt controle op de financiën, zonder verrassingen. U wilt een persoonlijk betrokken vakman die makkelijk bereikbaar en informeel is, flexibel inzetbaar wanneer nodig. U bent best bereid daarvoor een redelijke prijs te betalen, maar niet meer dan dat.

Ik speel hierop in. Met een frisse blik op de advocatuur herdoopte ik in 2013 het kantoor daarom RAAK! advocatuur. De treffende naam en logo passen bij de bedrijfsfilosofie: Simpel, helder, daadkrachtig. RAAK!

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Naast gezin en werk heb ik een passie voor het verzamelen van LP’s en maken van muziek.